Перейти к основному содержанию

Що відомо про командувача угрупування ЗС РФ "Курск"

04.05.2024
Опубликовано в Власть

Читать на русском

Що відомо про командувача угрупування ЗС РФ

Що відомо про командувача угрупування ЗС РФ "Курск"

Російський полковник проїхав 7 тисяч кілометрів, щоб взяти участь у повномасштабній війні РФ проти України. Угрупування "Курськ", яким він керує, щодня обстрілює Сумську область і убиває українців.

Угрупування військ "Курск", яке перебуває в Курській області біля кордону на Сумщині, очолює полковник Іван Томшин. Чоловік служив на Сахаліні, робив військову кар’єру на Далекому Сході. Після цього долучився до війни в Україні і почав обстрілювати українців з артилерії. Розслідувачі проєкту Evocation розповіли деталі біографії полковника ЗС РФ, якого вони назвали російським терористом.

На порталі Evocation пояснили, що на сьогодні Ігор Томшин керує 10-тисячним угрупуванням "Курск", яке входить до складу угрупування військ "Північ" ЗС РФ. Розслідувачі встановили, що у складі російської армії чоловік брав участь у злочинах на території України. Зараз він командує підрозділами, які щодня обстрілюють прикордонні громади на Сумщині.

Томшин — 47-річний російський військовий, який молоді роки провів у Волгограді, — з’ясували на порталі. Місце його народження не вказується, відома лише дата — 1 жовтня 1077 року. Кар’єра у російській армії будувалась на Далекому Сході. Росіянин служив у чотирьох населених пунктах — у Южно-Сахалінську очолював 39 окрему мотострілецьку бригаду (ОМБ), у Бікіні (Хабаровська область) — 57 ОМБ, у Сергіївці (Приморський край) — 59 ОМБ.

У кар’єрі росіяни є згадки про дідівщину, яка панувала у 59 ОМБ, — розповіли розслідувачі. Зокрема, жителі Сергіївки пам’ятають про російського солдата, якому "побратими" відрізали голову. Інших строковиків просто знаходили мертвими, — свідчили місцеві.

 qkxiqdxiqdeihrant

Ще один етап життєвого шляху Трошина — присутність на заході у Георгіївському палаці Кремля, де президент РФ Володимир Путін вітав випускників військових університетів.

Трошин має акаунти у російських соцмережах, володіє двома автомобілями Volkswagen, має дружину та сина. У соцмережах відшукали його фото за межами служби — біля автомобіля та під час прогулянки.