Перейти к основному содержанию

Відбиття атаки Ірану коштувало Ізраїлю до $1,3 млрд

16.04.2024
Опубликовано в Власть

Екс-радник Генштабу Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) з фінансів бригадний генерал запасу Рам Амінах повідомив, що відбиток іранської атаки в ніч на 14 квітня коштувало країні приблизно 4–5 млрд шекелів ($1–1,3 млрд). Ліквідація однієї балістичної ракети, за його словами, оцінюється приблизно у $3,5 млн.

«Якщо ми говоримо про балістичні ракети, які потрібно збивати системою "Ерроу", про крилаті ракети, які потрібно збивати іншими ракетами, і про БПЛА, які ми збиваємо в основному літаками, виходить $3,5 млн на балістичну ракету, $1 млн на крилату ракети. Додаткові витрати на літаки. Усього близько 4-5 млрд шекелів ($1,3 млрд)», — сказав Рам Амінах виданню Ynet.

Представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі повідомив, що Іран запустив у напрямку Ізраїлю 170 безпілотників, 30 крилатих ракет і понад 120 балістичних ракет. Ізраїльська система ППО, за його словами, перехопила 99% цілей.

У ніч на 14 квітня Іран атакував Ізраїль у відповідь на удар по своєму консульстві в Дамаску 1 квітня. ЦАХАЛ оцінює збитки як незначні. Корпус вартових ісламської революції заявив, що іранські БПЛА та ракети вразили цілі на ізраїльській території.

Фото: Mahmud Hams / AFP / Getty Images

«Аргумент»