Перейти к основному содержанию

Посол України в ООН натякнув на руйнування Керченського мосту в 2024 році

02.05.2024
Опубликовано в Обзоры

Пожежа на Керченському мосту в жовтні 2022 року

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця розмістив пост у мережі X, який натякає на те, що міст, який веде з Краснодарського краю Росії до окупованого Криму, незабаром припинить своє існування.

Кислиця оприлюднила картинку з шістьма «основними типами мостів на 2024 рік». На ній перераховані: «Аркові мости», «Консольні мости», «Вантові мости», «Підвісні мости», «Пов’язані арочні мости» та «Керченські мости». У перших пʼяти випадках дані схематичні зображення відповідних конструкцій, а під підписом «Керченські мости» нічого немає.

З початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну Керченський (Кримський) міст, збудований невдовзі після окупації півострова, двічі зазнав атак. У жовтні 2022 року на мосту вибухнула вантажівка з вибухівкою, зруйнувавши кілька прольотів автомобільної дороги. У липні 2023 року міст атакували морські безпілотники, загинула родина із Бєлгородської області.

Після обох атак рух мостом на якийсь час зупиняли, порушені кримінальні справи за статтею про теракт. Офіційно влада України причетність до атак на цей міст не визнавала, але натякала, що він має бути зруйнований.

На початку квітня британське видання The Guardian писало з посиланням на джерела в українській спецслужбі, що Головне управління розвідки Міноборони України готує нову атаку на Керченський міст у першій половині 2024 року.

Форум