Перейти к основному содержанию

У ЗСУ прокоментували можливість перемир’я з РФ на Великдень та Олімпійські ігри

30.04.2024
Опубликовано в Интернет

Читать на русском Read in English

У ЗСУ прокоментували можливість перемир’я з РФ на Великдень та Олімпійські ігри

У ЗСУ прокоментували можливість перемир ’я з РФ на Великдень та Олімпійські ігри

У Збройних силах України сумніваються у можливості перемир’я на Великдень та на період літніх Олімпійських ігор. Майор Ілля Євлаш, речник Повітряних сил, заявив, що у минулі роки ніякого перемир’я не було, не буде і цьогоріч.

Про це він розповів у коментарі виданню NV. За словами Євлаша, Росія вже анонсувала, що великоднього перемир’я не буде.

"Це, власне, така, знаєте, фільчина грамота, бо росіяни вже часто повідомляли про якісь там перемир’я. Це просто гучні слова, гучні заяви. Однак війна продовжуватиметься, я думаю, попри все, і під час Олімпійських ігор. На жаль, тому, звісно, що вони показали, що в них немає нічого святого, вони б’ють і на Новий рік, і по декілька разів, просто психологічно, щоб зламати, знаєте, оце бажання напаскудити людям, зламати їх психологічно, показати, що у вас немає шансу, що ви програєте, ми все одно б’ємо", – сказав він.

Речник ПС додав, що це більше навіть психологічний тиск на людей, які всередині країни, в тилу. Але українці продовжують триматися, а ворогу досягти своїх стратегічних планів не вдалося.

"Як би їм цього не хотілося, вже третій рік іде повномасштабне вторгнення, 10 років узагалі війна, але їм не вдалося досягти своїх стратегічних планів зі знищення повністю нашої стратегічної інфраструктури. Як ми бачимо, зв’язок є, світло є, ми продовжуємо існувати", – зазначив він.

Євлаш також наголосив, що протистояння досить жорстке. І навіть у такі свята, як Великдень, окупанти можуть завдавати ударів. Вони зараз витримали певну паузу, декілька днів підряд.

"Зараз же чекаємо, ми не можемо відкидати того, що, наприклад, цієї ночі ворог не здійснить знову комбіновану атаку і знову ж таки по наших енергетичних об’єктах", – сказав він.

Нагадаймо, президент Франції Емманюель Макрон повідомив, що його країна запропонує Росії припинити військові дії в Україні на час проведення літніх Олімпійських ігор у Парижі. У цей період олімпійського перемирʼя РФ буде запропоновано дотримуватися "режиму тиші".