Перейти к основному содержанию

Малюська: Для мобілізованих засуджених будуть створювати окремі підрозділи

20.04.2024
Опубликовано в Интернет

Читать на русском

Малюська: Для мобілізованих засуджених будуть створювати окремі підрозділи

Малюська : Для мобілізованих засуджених будуть створювати окремі підрозділи

Для засуджених, які захочуть добровільно мобілізуватися в українську армію, будуть створюватися окремі підрозділи. Наразі законопроект про мобілізацію засуджених знаходиться на розгляді Верховної ради.

Про це сказав міністр юстиції Денис Малюська, повідомляє він в ефірі телемарафону.

"Законодавство містить певні гарантії, які забезпечать, щоб імплементація закону була ефективною. Зокрема, це не тільки добровільна, тобто контрактна форма служби, але і створення окремих підрозділів, там де будуть служити ті, хто був звільнений з місць позбавлення волі. Щоб не було різного підходу, щоб хтось, раптом вийшовши з в’язниці не опинився в "ужгородському котлі", не виконуючи свій військовий обов’язок", — пояснив міністр.

За словами Малюськи, такі мобілізовані могли б виконувати задачі, які не пов’язані з застосуванням зброї. Наприклад, будувати фортифікації.

"Сучасна армія — це не лише стрільба з автомата. Це багато фізичної роботи, яка не потребує використання зброї 24/7. Я думаю, що такі підрозділи можуть виконувати роботи по побудові інфраструктури, інженерних споруд, захисних споруд. Наші військові багато копають, я думаю, що тут наші "вихованці" можуть дати фору багатьом військовим", — сказав він.