Перейти к основному содержанию

"Київтеплоенерго" витрачає мільйони на ремонт будівлі, коли місто стогне від аварій

04.04.2024
Опубликовано в Чиновники

Офіс

В умовах, коли кожну гривню має бути витрачено з розумом, рішення "Київтеплоенерго" провести тендер на ремонт старої будівлі здається щонайменше дивним. Адже у місті все ще спостерігаються проблеми з локальними аваріями, а війна потребує додаткових ресурсів.

Замість того, щоб вирішувати нагальні проблеми, вони витрачають величезні суми на ремонт будівлі на площі Івана Франка. Про це стало відомо завдяки двом розміщеним тендерам.

Тендер на реставрацію офісу

Тендер на реставрацію офісу "Київтеплоенерго" / фото: знімок екрану Prozorro

По-перше, вартість ремонтних робіт оцінюється майже у 8,5 мільйонів гривень. По-друге, викликає питання проведення двох тендерів поспіль на один об’єкт.

Перший тендер було оголошено на розробку проектної документації під ремонт, а згодом було проведено другий тендер вже на сам ремонт.

Тендер на розробку проектної документації / фото: знімок екрану Prozorro

Тендер на розробку проектної документації / фото: знімок екрану Prozorro

Більше того, в обох тендерах брав участь лише один учасник, що має вкрай підозріло.

Термін закінчення робіт з ремонту вказано на 31 грудня 2024 року, що означає, що ці витрати відбуватимуться протягом тривалого часу, тоді як місто може відчувати більш термінові потреби у ремонті інфраструктури чи наданні соціальних послуг.

Офіс

Офіс "Київтеплоенерго" / фото: Вікіпедія

Так, цей будинок має історичне значення, але зараз він не горить. Чому? Тому що саме у цій будівлі знаходиться офіс "Київтеплоенерго". Журналісти побували на місці розташування цієї будівлі та з’ясували, що пошкоджень там точно не на 9 мільйонів.

Враховуючи регулярні аварії в комунальних мережах та підвищення тарифів на послуги, які торкаються бюджетів багатьох сімей, такі витрати здаються невиправданими та навіть нерозумними.

Крім того, Знай.ua повідомляв, і з сутенерки у чиновниці: колишня організаторка "клубу" для експлуатації дівчат Наталія Куровська отримала посаду в МО

Раніше Знай.ua стало відомо про "Потужну відповідь на несподіване настання росіян": Нацполіція України закупить наручників на 15,5 млн. гривень