Перейти к основному содержанию

У Ворзелі починають відновлення пошкодженого війною санаторію “Орлятко”

05.12.2022
Опубликовано в Бизнес

Дитячий спеціалізований санаторій “Орлятко” починає відновлення своїх корпусів, які були пошкоджені внаслідок агресії рашистів на Київщині. На сьогодні укладено договір ціною 18,5 млн гривень на проведення капремонту будівель харчоблоку, лабораторії та триповерхового спального корпусу, в якому за сумним збігом обставин останні два роки велися планові ремонтні роботи. Капремонт замовили у ТОВ "ВКФ "Атлант-плюс", що належить підприємцю Анатолію Мехеду, який минулоріч безуспішно балотувався в міськраду Броварів. Пропозиція цієї фірми була найдорожчою в тендері, а підрядником її обрали незважаючи на те, що вона фігурує в кримінальному провадженні у привласненні коштів при виконання спортзалів у школах Києва.

Як стало відомо  з оголошення електронної системи ProZorro, 14 листопада 2022 року Дитячий спеціалізований санаторій "Орлятко" (*) уклав з ТОВ "Виробнича комерційна фірма “Атлант-плюс" (**) договір на проведення капремонту будівель санаторію по вул. Курортна, 19 у селищі Ворзель, що зазнали пошкоджень внаслідок воєнних дій. Ціна договору склала 18,48 млн гривень.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згiдно з договором, до 31 серпня 2023 року підрядник повинен буде капітально відремонтувати будівлі триповерхового спального корпусу, харчоблоку та лабораторії.

Конкуренцію ТОВ "ВКФ “Атлант-плюс" в тендері склало ТОВ “Виробничо-будівельна компанія "Містобуд" (**). Пропозиція останнього була вигідніша по ціні на 2,8 млн гривень, однак її відхилили через ненадання копій аналогічних договорів, а також сертифікату, що посвідчує відповідність його системи екологічного управління ДСТУ ISO14001:2015 (ISO 14001:2015, ITD) “Системи екологічного управління”.

Нагадаємо, що в липні поточного року в Київській міськдержадміністрації (КМДА) повідомляли, що пошкодження санаторія “Ворзеля” настільки серйозні, що влітку він не зміг прийняти дітей.

 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм
 Подписаться

Раніше  повідомляла, що протягом останніх двох років вівся плановий капремонт приміщень триповерхового спального корпусу санаторію. Так, 18 листопада 2020 року санаторій "Орлятко" уклав договір (ціна – 15,77 млн гривень) зі згаданим ТОВ “Виробничо-будівельна компанія "Містобуд" на проведення капремонту цього корпусу. Роботи по договору підрядник повинен був завершити до кінця 2021 року, проте у зв'язку з перерозподілом фінансування термін робіт продовжили до кінця 2022 року. В травні 2021 року сторони уклали ще один договір (ціна – 7,83 млн гривень) на виконання додаткових робіт цього капремонту. А в грудні 2021 року санаторій "Орлятко" за 1,53 млн гривень ще раз замовив додаткові роботи, але вже у іншого підрядника – у ТОВ “Скайліфт Інжиніринг”. 

Читайте: Спальний корпус і харчоблок дитячого санаторію “Орлятко” у Ворзелі збираються відремонтувати

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ТОВ "ВКФ “Атлант-плюс" зареєстровано в 2008 році в Броварах. Статутний капітал – 20,39 млн гривень. Основний вид діяльності – виробництво будівельних виробів із пластмас. Засновник та кінцевий бенефіціар – Анатолій Мехед, керівник – Олександр Кумейко.

На повторний місцевих виборах 2021 року Анатолій Мехед балотувався в Броварську міськраду від політпартії “За майбутнє” (лідер – Ігор Палиця, депутат Верховної Ради VI, VII, IX скликань, голова Одеської ОДА (2014-2015 роки), голова Волинської облради (2015-2019 роки).

ТОВ "ВКФ Атлант-плюс" фігурує в декількох кримінальних провадженнях. Зокрема, в рамках провадження №12018100000000026 від 10.01.2018 року службові особи ТОВ “ВКФ “Атлант-плюс” та столичного КП “Дирекція з капітального будівництва та реконструкції “Київбудреконструкція” підозрюються в привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. За версією слідства, ці особи привласнили кошти, які були спрямовані на виконання капремонтів спортзалів у школах Києва.

За результатами участі у публічних закупівлях ТОВ “ВКФ “Атлант-плюс” уклало 763 договори на суму 258,39 млн гривень. Найбільші замовники – Управління ЖКГ та будівництва Солом'янської в Києві райдержадміністрації, КП “Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району Києва” та санаторій “Орлятко”.

До слова, на Київщині ще одна компанія із співзвучною назвою – вінницьке ТОВ "Будівельно інвестиційна група “Атлант" - працює над відновленням пошкоджених війною будівель. Зокрема, на замовлення Бучанської міськради ця фірма за 17,3 млн гривень ремонтуватиме багатоквартирний житловий будинок в Бучі, а на замовлення Гостомельської селищної ради – за 6,58 млн гривень два житлових будинки. Проте, крім співзвучної назви, ці компанії зв'язків не мають.

Читайте: Атлант заробить гроші: фірмі вінницьких бізнесменів доручили відновлення понівеченого війною будинку в Гостомелі

Дитячий спеціалізований санаторій "Орлятко" засновано Київським міським дитячим санаторно-курортним медичним об'єднанням в 1998 році. Обов'язки керівника тимчасово виконує Микола Мазур.

У 2013 році на базі Київського міського дитячого санаторно-курортного медичного об'єднання та дитячого спеціалізованого санаторія “Піонер” було утворено територіальне медичне об'єднання “Санаторного лікування” у Києві (***, рішення Київради від 22 травня 2013 року №332/9389). Керівник ТМО – Володимир Гедза.

До складу ТМО “Санаторного лікування” у Києві входять 11 дитячих спеціалізованих санаторіїв – “Салют”, “Дружний”, “Ластівка”, “Лісова поляна”, “Орлятко”, “Озерний”, “Ялинка”, “Лісний”, “Алупка”, “Лучезарний” та ім. Рози Люксембург.

Читайте: Верховный Суд оставил без изменений решение Киевсовета о передаче санатория “Салют” в частную собственность

З жовтня 2021 року Дитячий спеціалізований санаторій "Орлятко" та ТМО “Санаторного лікування” у Києві знаходяться в стані припинення.

ТМО "Санаторного лікування" в Києві підпорядковане Департаменту охорони здоров'я КМДА, яке очолює Валентина Гінзбург. Діяльність цього департаменту координує заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

Читайте: З 24 лютого 2022 року КМДА витратила на медичні закупівлі 850 млн гривень

* Дитячий спеціалізований санаторій "Орлятко" Територіального медичного об'єднання "Санаторного лікування” у Києві (код ЄДРПОУ: 19426807)

** ТОВ "ВКФ Атлант-плюс" (код ЄДРПОУ: 36107594)

*** ТОВ “Виробничо-будівельна компанія "Містобуд" (Код ЄДРПОУ: 42330792)

**** ТМО “Санаторного лікування” у Києві (Код ЄДРПОУ: 39125291)