Перейти к основному содержанию

Військовий розповів, як окупанти намагаються «пробитися» до Часового Яру: «Сили оборони міцно тримають позиції»

03.05.2024
Опубликовано в Власть

Читать на русском Read in English

Військовий розповів, як окупанти намагаються «пробитися» до Часового Яру: «Сили оборони міцно тримають позиції»

Військовий розповів, як окупанти намагаються «пробитися» до Часового Яру: «Сили оборони міцно тримають позиції »

Після невдалих штурмів міста Часів Яр у Донецькій області війська РФ намагалися обійти місто з флангів, але в них нічого не вийшло. Підрозділи Сил оборони України міцно тримають свої позиції.

Про це в ефірі телемарафону увечері у четвер, 2 травня, розповів офіцер секції планування бригади "Рубіж", майор Національної гвардії Дмитро Кожубенко. За його словами, ворог тисне на позиції ЗСУ з боку населених пунктів Іванівське та Богданівка.

 qkxiqdxiqdeihrant

"Противник, зазнавши краху в лобових атаках на місто Часів Яр, почав проводити тактику охоплення наших позицій безпосередньо з населених пунктів Іванівське та Богданівка. У них це не вийшло. Сили оборони зараз дуже міцно тримають свої позиції", – наголосив він.

Армія Росії, як і раніше, користується своєю перевагою в кількості окупантів і техніки. Навколо Часового Яру Росія зосередила добре оснащені підрозділи десантно-штурмових військ. Також є загарбники із підрозділів "Шторм-Z", "Шторм V".

При цьому росіяни трохи змінили тактику у разі великих втрат. Тепер підрозділ, який зазнав величезних втрат, не "стирають" до кінця, а виводять у тилові зони, замінюючи на свіжі підрозділи.

Війська РФ на цьому напрямку дуже активно використовують армійську авіацію – атакують позиції захисників України ФАБами та КАБами.

"Авіаційні бомби стирають усе, не залишаючи "каменю на камені" від найбільш укріплених позицій. Тому армійська авіація для противника – це їхній ключ, який вони вже широко застосовують, тому що розуміють, що він працює", – наголосив Кожубенко.