Перейти к основному содержанию

«Військові рейки» пана Марченка: як міністр фінансів обмежив споживання сім’ї під час війни —

22.04.2024
Опубликовано в Общество

Дата: 22 апреля, 2024 Автор: operkor 0 Комментарии

Марченко міністра фінансів Сергій Марченко

Дружина міністра фінансів Сергія Марченка, який закликав українців не купувати авто під час війни, з початку минулого року користується Mini Cooper. Про це свідчить декларація, яку посадовець подав у 2024 році.

Марина Марченко у 2023 році отримала право користування дворічним автомобілем Mini Cooper SE — британсько-німецькою маркою малогабаритних потужних авто преміум-класу, вироблених концерном BMW. Середня вартість такої іномарки 2021 року випуску наразі знаходиться в районі 28 тис. доларів, або 1,1 млн₴

У грудні 2023-го чиновник заявив, що всім українцям потрібно «перейти на військові рейки», обмежити своє споживання та перестати купувати «дорогі телефони та автомобілі». Заявляв тоді, що «на жаль, поки що живемо в досить специфічній реальності».

Все це міністр фінансів говорив уже після того, як його дружина Марина отримала в січні-2023 у користування преміум-машину

Марина Марченко 2023 року отримала у ТОВ «Ісіда-IVF» зарплату на загальну суму 605 тис. гривень — це медичний заклад. Вона також зареєстрована як фізособа-підприємець та заробила на своєму бізнесі за минулий рік 1,97 млн гривень. Загальний дохід — 2,6 млн гривень.

Це більше за міністерську зарплату, яку Сергій Марченко задекларував у розмірі 1,1 млн гривень. Також 43-річний чиновник прозвітував про отримання пенсії на 64,5 тис. гривень.

Mini Cooper SE — не єдине авто в сім’ї. Ще на Сергія Марченка оформлено (право власності) Audi A6 (2017), який міністр придбав у 2019-му, як заявляють у декларації, за 1,5 млн гривень.